CalendarGalleryPressCreditsMusicAboutLinksContactHome
 

PRESS

Click on each photo for an official high-resolution version:


(Hover over the photos for copyright information)

CLICK HERE to download a complete English press release for Cordelia.

KLIK HER for at downloade dansk pressemeddelelse for Cordelia.

KLIK HER for at downloade dansk pressemeddelelse for "At The Pink Pony".

 

REVIEWS

---må betegnes som et af efterårets mest ambitiøse indslag på den danske jazz-cd-himmel - eller i hvert fald i dens udkant. Og ambitionen bærer frugt. Med Stinne Henriksens stemme og store dramatiske talent som guide ledes vi rundt i et univers af forskelligheder, som musikerne med guitarsiten m.m. Kasper Bai i spidsen alle synes at beherske...Forførelsen ligger nok mest i Henriksen (fire af hende) & Bais (seks af ham) ti sange, som ganske vist også, hver for sig, kan betegnes som pasticher, men hvis rundtur mellem dansk og engelsk og mellem det burleske og det usmykket inderlige alligvel bevæger - som en slags filmmusik til vores egne indre stumfilm. Og dertil kan denne anmeler ikke undlade at lade sig bevæge over så megen og så bred musikalsk viden og talent samlet på én gang.
- Peter H. Larsen, Information 23/09/09

...Stinne Henriksens overlegne vokalregister giver virkelig liv til Kasper Bais knivskarpe lyrik, alt imens strygerkvartet og rytmesektion får både solskin og koksgrå skyer til at glide forbi lytterens indre øje. ...Det er hævet over enhver tvivl, at Cordelia behersker en lang række genrer uden at ryste på hånden. De formår elegant at gå fra et nummer til det næste med et næsten umærkeligt skifte i intensitet og betoning...På sine egne præmisser er “At The Pink Pony” et helstøbt og uhyre velspillet album.
-
Christoffer Hillgaard Pedersen,Geiger, 04/09/09

Og hvad deres nyudsendte CD bekræfter, så er det folk, der kan deres kram, og som er besjælet af kreativitet og originalitet. …Her er efterklange af »klassisk« kabaret og music hall og dejligt indsmigrende melodilinier med tilhørende underfundige engelsksprogede ord. Overraskende!”
-
Kjeld Frandsen, Berlingske Tidende 27/08/09 

Den uregerlige skandinaviske nonet er nu ude med deres anden cd – et farverigt circus-album , der emmer af musikalsk overskud, skøre indfald og billedskabende musik. Her er inspiration fra klassisk, jazz, folkemusik og tango m.m., og bandet har en dejlig teatralsk sans.
-
Marcus Winther-John,
Musikeren, Februar 2010

...Det er en verden med sangeren Stinne Henriksens ekspressive stemme i centrum understøttet af arrangementer, der lægger sig ret præcist i en del forskellige genrer - en ad gangen. Det fungerer allerbedst i tyste ballader som 'Salactite', hvor strygekvintetten blandt de ni musikere får lov at lægge en sprød bund under sangen, eller i 'Second Hand Store', hvor den skramlende melankoli bliver vedkommende af et upoleret, avantgarde arrangement med papir klemt ind mellem klaverets hamre og strenge. 
-
Henrik Friis, Politiken 17/09/09

...Cordelia spiller ikke musik, der tilnærmelsesvis er mainstream eller genremæssigt klokkeklar. At genrebetegne Cordelias musik er ganske enkelt som at forsøge at indfange et stykke vådt håndsæbe ..Meget kendetegnende er musikkens ypperste kvalitet uhøjtideligheden. Det her er faktisk sjov (om end også alvorlig) musik!
-
Ivan Rod, Gaffa 04/09/09

...Stinne Henriksens stemme er bandets trumfkort og så naturligvis den frodige musikalske rigdom Bais skænker af.
-
 
Peter Tougaard, Jyske Vestkysten, August 2009

Komponisten og orkesterlederen Kasper Bai skal roses for det musikalske mod han udviser ved, at søsætte en nonet med fire strygere der i den grad bruges til, at udforske og udvikle musikken.
-
Niels Overgård, Jazznyt, 12/08/09 

 ...guitarist Kasper Bai er en yderst habil, gedigen og grundig arrangør (som tillige kan spille en proper bop-guitar, når det kommer over ham)...
-
Jakob Østergaard Nielsen, JazzSpecial 2009

...The band's Shakespearian reference is no coincidence. Cordelia is as musically complex as her literary creator and the ambiguous musical landscape of Pink Pony, which spans the manic and tranquil, manages to be both thoroughly entertaining and artistically satisfying.”
-
Jakob Bækgaard, Allaboutjazz.com December 2009

One of the most impressive things about Cordelia was guitarist Kasper Bai simultaneously playing and conducting various members through sections often entirely improvised with a series of classical-style builds and drops, supplemented by experimental sound...
-
Mark Sabbatini,Allaboutjazz.com, 2005

...det er en fryd at følge hovedkomponisten Kasper Bai´s eksistentielle genvordigheder i sørgmodige sindsbilleder som "What if I Can´t Be Happy" og "Sadness Without Reason". Det er en meget flot debut fra et meget specielt band.
- LineOut, 2004

Cordelias udtryk er på en gang følsomt, underfundigt og frembrusende.
-
Ivan Rod, Gaffa, 2004

Det er en bemærkelsesværdigt vellykket debut, den århusianske ni-mands-gruppe, Cordelia, har skabt......Gruppens medlemmer har selv skrevet det meste af det velfungerende materiale med guitaristen Kasper Bai som den flittigste bidragyder. ...Det er både forfriskende og overbevisende.
-
Netmagasinet Flix, 2004

Rubrikbestyreren kommer nemt til at trykke på repeat-knappen.
-
Thorbjørn Sjøgren, Jazz Special, 2004. Se pladeprofil og interview